Poate ajuta medicina traditionala pe baza de plante?

In urma unor studii efectuate, s-a dovedit ca anumite componente naturale din anumite plante pot reduce riscul de infectare cu virusuri si pot ingreuna supravietuirea virusului in organism. Cu toate acestea, plantele nu pot elimina in totalitate riscul infectarii (vezi 2, 3).

Cum sa ne pregatim organismul in fata virusurilor?

Cateva din masurile de protectie si preventie impotriva virusurilor:

  • Spalatul mainilor frecvent cu apa si sapun sau cu dezinfectant de maini pe baza de alcool.
  • Practicati igiena respiratorie – cand tusiti sau stranutati, acoperiti gura cu cotul flexat sau un servetel care va fi aruncat imediat la cos, apoi spalati mainile cu apa si sapun – facand acest lucru, impiedicati raspandirea germenilor si a virusurilor. Daca puneti mana la gura cand tusiti, puteti contamina ulterior obiectele si suprafetele care le atingeti.
  • Mentineti distanta – pastrati o distanta de cel putin 1 metru fata de persoanele care tusesc sau au febra – cand acestea tusesc sau stranuta se elibereaza mici picaturi de saliva care pot contine virusul, iar daca sunteti prea aproape de ele le puteti inhala.
  • Evitati atingerea ochilor, nasului si a gurii – mainile vin in contact cu multe suprafete care pot fi contaminate iar prin atingerea ochilor, nasului si a gurii favorizam infectarea cu virusuri.
  • Daca aveti febra, dificultati de respiratie si tusiti, consultati un medic.
  • Evitarea contactului cu oamenii care sufera de infectii respiratorii acute.
  • Folosirea mastii de protectie numai daca suspectati ca sunteti racit sau sunteti in apropierea oamenilor bolnavi.

Puterea antivirala a plantelor

O imunitate scazuta se manifesta prin vulnerabilitate in fata infectiilor, deteriorarea celulelor, inflamatii, etc. Dieta noastra nu contine intotdeauna intotdeauna suficiente vitamine si minerale, nutrienti, de care avem nevoie pentru a mentine sanatos si puternic sistemul imunitar de aceea este important sa adaugam in alimentatia noastra zilnica si suplimente alimentare.

1. Reishi (Ganoderma lucidum). Ganoderma este folosita ca o ciuperca medicinala de peste 2000 de ani. Ganoderma este bogata in enzime, vitamine, adenozine, germaniu organic, triterpenoide, polizaharide, acizi grasi si minerale esentiale.

Ca urmare a unor studii clinice (vezi 4), a fost dovedit rolul inhibator al Ganodermei in multiplicarea virala prin intervenirea in stadiile incipiente ale infectiei. Studiul noteaza ca aceasta actiune nu afecteaza celulele normale. De asemenea, triterpenoidele si polizaharidele din Ganoderma Lucidum au fost raportate ca avand un efect inhibator impotriva virusului imunodeficientei umane si a altor virusuri, promovand vindecarea mai rapida, nefiind toxica nici macar la doze mai mari.

Suplimentele alimentare promovate de Gano Expert utilizeaza toate cele 6 tipuri ale ciupercii Ganoderma Lucidum, ele actionand ca un purificator al sangelui, antitusiv, expectorant, protector al ficatului, reglator intestinal, tonic cardiac, stabilizator al presiunii sanguine, tonic general, detoxifiant, diuretic, sedativ si antitumoral.

2. Cordyceps(Ophiocordyceps sinensis). Potrivit unor studii clinice (vezi 5), Cordyceps  activeaza celulele Natural Killer (NK – un tip de limfocite citotoxice care apartin sistemului imun innascut) si celulele T (limfocitele T) pentru a raspunde rapid impotriva patogenilor si a celulelor infectate viral. Celulele T au rolul de a elimina infectia prin omorarea celulelor infectate de virusuri.

In lupta actuala impotriva epidemiei de gripa, Cordyceps poate fi un aliat puternic in intarirea imunitatii, ajutand la mentinerea functiilor respiratorii si pulmonare la un nivel optim. Cordyceps este recomandat pentru fumători, astmatici, copii sau persoane în vârstă, fiind antiviral si antibacterian, dar si un protector pulmonar (bronșită, pneumonie, astm bronșic, emfizem pulmonar, tuberculoză), ameliorează tusea, reduce secrețiile mucoaselor și diminuează intensitatea transpirațiilor nocturne

Pentru a beneficia de efectele terapeutice ale Ganodermei si Cordycepsului, va recomandam suplimentele alimentare Gano, produse special create pentru curatarea organismului de toxine daunatoare, facilitarea procesului de vindecare si nu in ultimul rand, intarirea sistemului imunitar impotriva virusurilor.

Inteligent este cel ce crede jumătate din lucrurile spuse, înțelept, cel care știe care jumătate.

Cu siguranta, colaboratorii Gano Expert au descoperit jumătatea bună!