Ce poate fi mai placut decat sa stai in bratele persoanei iubite sau cuibarit sub o patura pufoasa, cu o cana de ceai in mana? Ceaiul rosu este potrivit pentru serile friguroase de iarna. In plus, face minuni pentru starea de spirit si sanatatea ta!

Originar din Africa de Sud, numele sau, Rooibos provine din dialectul Afrikaans si se traduce prin “tufis rosu”. Planta, care creste in Muntii Cedaberg din Africa de Sud, culeasa in timpul verii, este lasata sa fermenteze si apoi este uscata.

Ce contine ceaiul rosu?

In compozitia sa gasim substante antioxidante (cele mai importante sunt aspalathinul – este unica planta ce contine aceasta substanta si nothofaginul – substante ce mineralizeaza organismul si mentin sanatatea optima a oaselor, dintilor, pielii si parului).
Ceaiul rosu contine mai mult tanin decat celelalte sortimente de ceai (verde sau negru), ceea ce permite consumarea lui neindulcit, gustul astringent-amar fiind mult mai redus. Ceaiul rosu nu contine saruri ale acidului oxalic, precum ceaiul negru, putand fi consumat si de pacientii cu risc crescut de litiaza renala.
200 gr de ceai rosu contin: fier 0.07 mh, potasiu 7.12 mg, sodiu 6.16 mg, calciu 1.09 mg, cupru 0.07 mg, zinc 0.04 mg, magneziu 1.57 mg, fluor 0.22 mg, mangan 0.04 mg.

Proprietatile ceaiului Rooibos

Desi este o bautura tonica, nu contine cafeina si deci sunt evitate efectele negative ale acesteia (iritabilitate, hipertensiune, insomnie). Rooibos, fiind bogat in substante antioxidante, este un aliat impotriva imbatranirii, diminueaza durerile de cap, reduce insomnia, intareste sistemul imunitar.

De asemenea, favorizeaza digestia, elimina starile de greata si voma, reduce arsurile de stomac, calmeaza crampele abdominale. Este folositor si atunci cand este folosit in uz extern, el putand fi aplicat pe piele. Are efecte benefice asupra pielii, reducand iritatiile si prevenind aparitia acneei.

Este util si in curele de slabire, stimuleaza metabolismul, actioneaza pozitiv asupra ficatului, ajutand la detoxifiere si la reducerea stratului adipos. De asemenea, rooibos-ul are proprietati antialergice, antibacteriale, antispasmodice si antivirale.

Ceaiul rosu are efect calmant, putand fi administrat copiilor hiperactivi care adorm mai greu seara. Este recomandat si adultilor, prevenind anxietatea si depresia.

Prepararea ceaiului rosu este asemanatoare cu a celorlalte ceaiuri cu deosebirea ca daca il lasi la infuzat mai mult timp, zece minunte de exemplu, va creste cantitatea de antioxidanti, iar gustul va fi la fel de dulceag si bun. Ceaiul Oleaf Gano Rooibos Drink poate fi preparat atât în mod clasic, simplu cu zahăr, cât și adăugând o varietate de ingrediente pentru a ne crea propriile rețete: lămâie, scorțișoară, cuișoare, mentă și altele.

Un ceai este binevenit in sezonul rece mai ales datorita beneficiilor aduse asupra organismului, de aceea bucurati-va de ceaiul Oleaf Gano Rooibos Drink de la Gano Expert oriunde va aflati.